Tallinn Fringe on lühietenduste festival, mis toimub 18. septembrini. Sel aastal teeb oma koomiku debüüdi Tallinn Fringe festivalil tunnustatud luuletaja, tantsija ja koreograaf Sveta Grigorjeva stand-up etendusel „Eastern Cocktail Hour”. Sveta jagab oma etenduste soovitusi Tallinn Fringe festivali teiseks nädalaks.

Sel nädalal avab oma uksed uus esinemiskoht Mouthy popup, kus saab järgmise kahe nädala jooksul näha Eesti ja välismaa koomikuid. Mouthy loodi spetsiaalselt Tallinn Fringe jaoks ning see asub Kopli Couture ruumides. 26.–31. augustil toimub Mouthy’s stand-up komöödia etendus First Contact, kus Eesti ja välismaa koomikud toovad publikuni oma parimad naljad. „Mõtlen kindlasti neid kuulama minna, sest mulle meeldib kui ühe õhtu ja etenduse jooksul saab osa mitmest erinevast etteastest. Arvan, et sellisele koomikute-võhikule nagu ma ise, on see ka heaks sissejuhatuseks sellesse maailma, ” räägib Sveta.

Mouthy’s esinevad näiteks ka väliseestlane Heli Pärna sooloetendusega „The adventures of the White Unicorn” ja Ameerikast pärit Matt Davies etendusega „Matt Davis: Colorful”. Mõlemad koomikud saabuvad Eesti otse maailma suurimast kunstide festivalit Edinburgh Fringe. Järgmisel nädalal seavad Mouthys end aga sisse Ukraina, Valgevene ja Vene koomikud, tuues lavale ainult venekeelset stand-upi.

30.–31. augustil tuleb kindlasti minna Heldekesse vaatama Kaytlin Bailey Whore’s Eye View”, mis on kiirvaade möödunud 10 000 aasta ajalukku läbi sekstöötaja silmade. Sveta sõnul on see hea näide nn edutainment’ist (education pluss entertainment), mis garanteerib publikule lõbusa ja hariva õhtu.

Kel naljast aga juba kopp eest, saab minna mõnusat muusikat kuulama. Philly Joe’s Jazz Clubis esineb The Pincushions. See on bänd Tallinnast, kes keskendub originaalloomingu esitamisele ja eelistab žanrilistesse kastidesse end mitte liialt suruda. Neid saab kuulata vaid ühel õhtul 30.08, niiet kindlasti tasub kohale minna!

Kultuuriklubis Winkel saab nautida hoopis piire nihutavat BI-conic: bisexual variety extravaganza’t!„Kväärkogukonna representatsiooniga on eesti lavalaudadel õige kehvasti, sestap on tänuväärne, et Fringe annab ruumi ja lava inimestele, keda nn mainstream tihti esindada ei taha. GO BISEXUALS, GO FRINGE,” soovitab Sveta.

Tallinn Fringe festival kestab 18. septembrini ning kavast leiab üle 200 etenduse. Kogu Tallinn Fringe festivali programmi leiab SIIT.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga