Lühietenduste festival Tallinn Fringe on jõudnud poole peale. Kultuur, ööelu, tehnoloogia ja haridus on fringe’i lahutamatuid osasid. Tallinna öölinnapea ja tunnustatud kultuurivaldkonna spetsialist Natalie Mets jagab oma soovitusi festivali kolmandaks nädalaks. Festival kestab 18. septembrini.

Kolmas nädal jätkub sama tempokalt kui esimesed kaks, tuues publikuni parimaid ampse stand-up komöödiast, teatrist, kabareest, muusikast ja dräägist. Etendusi leidub igale maitsele nii eesti, inglise kui vene keeles.

2.–8. september toimub Mouthy pop-up laval venekeelse stand-up komöödia nädal, kus lavale astuvad andekad koomikud Valgevenest, Ukrainast ja Venemaalt. Terve nädala jooksul esineb Fem stand-up klubi koos Tallinna naiskonnaga P*ssy Jam Comedy. Esitamisele tulevad 1+1 split šõud”, kus saab korraga kuulata kahte koomikut.
Nendele, kes otsivad teistsugust formaati, siis vaid kahel õhtul on ainulaadne võimalus näha Anastasiia Zakrevska musikaalset ja humoorikat stand-up’i.

Lisaks esineb Mouthy’s venekeelne koomik Sofia Kamara Pariisist, kelle etendus Must venelane” räägib, mis tunne on olla must venelane nii Venemaal kui Euroopas. Stand-up kontserdil “Legaliseerimine” räägivad kaks rõõmsast hollandlast elust, lõimumise keerukusest ja Hollandi kultuuri eripäradest. Kõik eelnevad etendused on vene keeles.

Kalamaja legendaarses burleskibaaris Heldeke! esineb endine Jehoova tunnistaja etendusega Awake, Gay and Writing a Play” ja seda peaaegu igal õhtul. See ühe-mehe autobiograafiline šõu, mis räägib usu ja uskumuste seljatamisest ning sellele järgnevast deliiriumist, kui ta astub siiani keelatud maailma.

Muidugi ei puudu ühest õigest Fringe nädalast korralik palagan! 6. septembril toimub hilisõhtune kabareeõhtu, mida juhib andekas stand-up koomik Ann Vaida.

7. septembril ootab HUNGR’is House of Pedestrian, kes toob publikuni ekstravagantse Drääg Show õhtu!
Kogu Tallinn Fringe festivali programmi leiab SIIT.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga